středa 28. srpna 2013

Filmy za srpen

Sedm životů
Film s Willem Smithem v hlavní roli. Prý dojemný film, který se strašně vlekl a trauma hlavního hrdiny nebylo tak tajemné, jak se celou dobu zdálo. Spoiler bíleTo, že zavinil dopravní nehodu a kvůli tomu začal rozdávat svoje orgány, bylo naprosto ujeté. Ano, dojde k darování srdce nové lásce a darování očí slepému klavíristovi. To bylo OMG!!!Ne díky, víckrát nechci a ztráta času. Jsem cynik.   

Jack Reacher: Poslední výstřel
Tom Cruise v hlavní roli. Tahle detektivka se ničím nezdržuje. Na začátku nasadí rychlé, které se tak od půlky lehce zpomalí, to ale neznamená, že jsem se nudila. Je tu výborná hustá atmosféra. Zabijácí jsou dostatečně chladnokrevní a působí velmi realisticky. A jejich šéf je naprostý hajzl a jde z něj strach. Kdo ho uvidí, většinou nepřežije. Na Tomovi jde vidět, že už není nejmladší, ale tahle role mu prostě sedne. Naštěstí žádná romantika, i když se tu vyskytuje hezká blonďatá advokátka (Rosamund Pike), která umí opravdu moc dobře kulit oči. Jacka Reachera nikdo nenajde, on si najde vás, všechno ví a na všechno přijde.  

Red Force
Hongkongská akční pecka z roku 1986. Žeru staré bojové filmy, vlastně staré, já na videokazetách s nimi vyrůstala.
Poctivá kaskadérská práce, všichni se řežou ať je to chlap nebo ženská. Záporáci jsou správní hajzlové, klidně vystřílí bar plný lidí, jenom aby dostali jediného člověka. Jedna hongkongská policistka, jeden japonský policajt a letový detektiv překazí útěk vězně, a začnou po nich jít jeho kámoši. Pomsta následuje pomstu a následuje finále plné výbuchů.

úterý 27. srpna 2013

Chcete potrápit břišní svaly?

Ještě dva dny po cvičení cítím břišáky. To se mi nestalo ani po Killer Abs 2, 3.
 
Kdo to chce zažít, ať si jde stáhnout Totally Ripped Core od Boba Harpera. Tenhle program trvá asi 45minut a nejvíc vražedný je v závěru na zemi. S činkama je samozřejmě intezivnější a prostě mě baví.
 
Takže šup šup na u.....cz, dokud to tam ještě je.

pondělí 26. srpna 2013

Filmové tipy pro děti: Malí obři (1994)

Rodinná komedie o americkém fotbalu.
 
V malém městě vybírá bývalá fotbalová hvězda v podání Ala Bundy (Ed O´Neil) hráče do týmu. Loseři, co se do něj nedostanou včetně jeho neteře, která sice byla dost dobrá, ale je to holka, se rozhodnou, že si chtějí taky zahrát a založí si svůj tým, který povede "Alův" brácha (Rick Moranis). Problém je, že v národní lize může mít každé město jenom jeden tým a tak se rozhodnou, že to vyřeší zápasem.
 
U filmu jsme se nasmáli, jak už dlouho ne. Některé vtípky jsou tradiční. Prostě tam musí být tlustý kluk, co pořád prdí. (Proč mu říkají plynař? To nechápu.). Drsná holka, co se poprvé zamiluje (v originále Icebox, v češtině Zmrzka, kdyby na ní volali Mrazáku, znělo by to divně) do kluka, který hrál živého Caspera.
 
Není roztomilý? (Devon Sawa)
 

Pak jsou tady malí prckové, které bych se bála na to hřiště pustit, ale strašně srandovní.
 
Ty děcka jsou opravdu osobnosti, každé má svojí hlavu, své slabiny, bojí se, že dostanou nářez a nejsou tam žádná morální ponaučení, což bylo sympatické.
 
Taky se tam nevyskytuje žádná vyloženě na kost zákeřná a zlá postava. "Al Bunda" je starší brácha, který je arogantní, žije svojí fotbalovou slávou a chce vyhrát, je trochu pitomý, ale neteř Becky má opravdu rád a stejně tak i svoji rodinu, chce prostě hrát poctivý fotbal.
 
Trénování zastrašování protivníka

Jak to dopadne, je samozřejmě jasné. Ale sledovat to, stojí za to, protože je to děsná sranda.

 


pátek 23. srpna 2013

Co je špatně na Twilight

Upíří se netřpytí.
 
Baseballová scéna mi přišla k smíchu už v knížce.
 
Autorka nechápe, že předmluva není vytržený kus textu z rádoby finále knihy.
 
Meyerová není spisovatelka. Nemá slovní zásobu, nemá ani žádný styl, píše prostě jako každá druhá holka, která ve volném čase plodí fanfiction.
 
Bella je naprosto příšerná. Prý je chytrá, ale v knize to nejde poznat. Jediné co se o ní dozvíme, že umí vařit a čte klasické autory. Sorry, ale to na inteligentní postavu nestačí.
-Kdyby si byla chytrá, držíš se ode mně dál.
-Řekněme, že doopravdy nejsem chytrá. Ááá, to teda nejsi, která holka se snaží okouzlit kluka tím, že mu řekne, že je blbá?!
 
Zmršení upírů. Každý, kdo se stane upírem, zkrásní a získá superschopnost. WTF?!
 
Pro Bellu je přátelení se s lidmi pod její úroveň. Když nejsou upíři nebo vlkodlaci, nejsou pro ni dostatečně zajímaví.
 
Bella má superschopnost být superupírem. Pytlík na zvratky je kde?
 
Celá ta blbost s propojením vlčí smečky. Slyší všechny svoje myšlenky navzájem. Panebože, Meyerová je fakt úchyl. Asi by mi hráblo, kdyby někdo znal moje myšlenky a ještě by to byli lidi, které znám.

Alice a její vize. Jé, já jsem viděla, že budem kámošky, no a už jsme. A je to. To jako vážně?

Těžkopádné psaní. Jsi jako moje osobní značka heroinu. To si děláš prdel?
A tak se lev zamiloval do jehňátka. Panebože, jehně vždycky umře. Chápeš?

V prvním díle se dozvíme, že Belle se dělá špatně při pohledu na krev a přesto se chce  stát upírem.  V dalších dílech už se o tom nemluví.

Fanynky maminky. S ženami, které mají čtyřicet a hopsají s plakátem Team-Edward nebo Jacob a nadšeně piští, není něco v pořádku.

Volturiovi ve filmu byli neuvěřitelně směšní. Jak se snažili být "vznešení" a "božky nadlidští", to jsem prostě nepobrala.

Filmový závěr Rozbřesku. Alice měla vizi, že bude bitka a pár upírů umře. No a co, proboha, to chtějí žít navždy? Vždyť někteří jsou naživu pár set let, co je na tom pořád může bavit? Každý jednou musí umřít. A upíři přece nemají lidskost, takže by neměli mít strach ze smrti, nebo spíš jejich zabijácký instinkt by měl převažovat a nebát se bojovat. Takže z nich udělala přizdisráče.

Jak měl skončit Rozbřesk
 

čtvrtek 22. srpna 2013

Francouzi mají také vtipné vloggery

Tohohle kluka jsem objevila na videacesky, já vím objevila jsem Ameriku, a díky moc za české překlady jeho videí. Můžete se podívat na Zabijáky romantiky, krizi pětadvacátníků, Závisláky na Applu, výborné Komentátory na youtube a co si Norman myslí o elektronické cigaretě. A já doufám, že budou přibývat další.

Norman

středa 21. srpna 2013

Věci o mně

Věřím na minulé životy.

Od dětství mě fascinují žraloci, takže jsem sledovala všechny dokumenty, co o nich dávali. (Možná mě v minulém životě nějaký sežral:D)

Mám krátké nehty. Každý týden si je zkracuji pilníkem tak na dva milimetry, protože delší mi prostě vadí.

V pubertě jsem přečetla všechny dostupné knížky od Stephena Kinga a sledovala, milovala a přímo uctívala filmy Johna Woo. I nájemní vrazi mají svůj kodex cti. A Chow Yun Fat je bůh.

Ráda zpívám, nejradši když jsem sama doma, CD od UDG Ztraceni v inspiracích znám zpaměti.  

Někdy si prozpěvuju, když jdu po ulici. Většinou anglickou svahilštinu. Ale jednou jsem takhle vyděsila jednu holčinu, když jsem si zpívala od Shanice I love your smile.
 
V knihkupectví a v knihovně bych mohla strávit hodiny. Internet je peklo i ráj zároveň, protože stále přicházím na knížky, které nutně potřebuju mít doma a tak je aspoň kupuju  z druhé ruky, jinak bych zbankrotovala.
 
Nemaluju se. Když je nějaká zvláštní událost jako ples nebo tak, což je asi jednou za deset let, nechám se nalíčit od kosmetičky a učesat od kadeřnice.

Už nikdy se nepodívám na Zelenou míli. Viděla jsem ji v kině a podruhé už bych to nezvládla.

čtvrtek 15. srpna 2013

Co mě drtí

Děti, které mluví s dudlíkem v puse.

Ženy, které nejsou schopné se vyfotit bez špulení pusy a podivného pózóvání.

Ženy a dívky v legínách, kterým nevadí, že ukazují všem svoje kalhotky.

Kluci, co nosí příšerné kšiltovky, které jim zvětšují hlavu na mimozemský vzhled.

Holčičky, oblečené jako jejich "seksi" maminky.

Bokovky, krátké tričko a mezi nimi vykukující špíčky.

Lidi, co nedokážou pochopit text.
viz.

Lidi, co nedokážou pochopit význam slova.
Messy je nepořádný a ne zničený sakra!

Edit: Lidi, co mají neskutečně sešmajdaný boty. Dospělí mě drtí víc než děti. Ale proč to sakra neřeší?!